Terug naar school... Praktische handvatten om een veilig schoolklimaat te bieden

Applaus voor al het onderwijspersoneel!

Op 13 maart 2020 werden  jullie voor de leeuwen gegooid. Een ongeziene situatie: de scholen moesten dicht. Plotsklaps werd alles anders. Jullie moesten de klas, jullie collega's en leerlingen missen. Afgelopen weken zaten jullie niet stil. Bijscholen in online lesgeven, telefoontjes met ouders, ondersteuning voorzien, met de fiets of auto alle schoolboeken bezorgen aan je leerlingen, enz.
En dan komt het nieuws om de scholen weer op te starten. Opnieuw een tijd van lange dagen vergaderen, de vragen van bezorgde ouders met geduld beantwoorden, alle veiligheidsmaatregelen gaan hanteren,... Hoe doen we dit allemaal? En tussen al dat overleg niet vergeten te blijven ademen.

Die eerste schooldag zal anders zijn dan anders. Daarom willen we jullie praktische handvatten aanreiken om in deze stressvolle situatie te kunnen lesgeven. Het is kort en bondig, neem eruit wat jij haalbaar ziet maar zorg ervoor dat zowel jij als jouw leerlingen zich goed kunnen voelen in deze nieuwe situatie.
Begin alvast met een applaus voor jezelf! Want je hebt dit dubbel en dik verdiend!

Wij bieden dit schooljaar extra ondersteuning door middel van 1u gratis (digitale) coaching voor je leerkrachtenteam of individuele leerkrachten om ook jullie veerkracht mee te ondersteunen.

Contacteer ons