Deelnemers maakten kennis met boeiende nieuwe kijk op radicalisering

Deelnemers maakten kennis met boeiende nieuwe kijk op radicalisering

In het boek 'Reradicaliseren. Ronselen voor een betere wereld' (2017) - en dus ook in deze spin-off vorming voor Vormingscentrum Hivset - gaf auteur Stijn Sieckelinck een antwoord op heel wat vragen. Er werd ingezoomd op hoe we betere sociale strategieën kunnen opzetten om kwetsbare jongeren te "re-radicaliseren". Stijn formuleerde daarrond een aantal boeiende nieuwe perspectieven. Of zoals een deelnemer het mooi verwoordde: "'Fijn om eens een geheel andere benadering van radicalisering te horen'". 

Daarmee is het academiejaar van expertisecentrum DoorElkaar op dreef gekomen. Interesse voor andere opleidingen van DoorElkaar? Klik op open aanbod en filter op interculturaliteit en diversiteit. Tip: schrijf je ook in voor de gelijknamige nieuwsbrief via de button onderaan op de homepagina.

Lees Meer
Zit je met vragen over je job?

Zit je met vragen over je job?

Zit je met twijfels over je huidige job? Vraag je je af hoe lang je je job nog kan volhouden? Zoek je meer plezier of voldoening? Heb je onvoldoende zicht op wat je echt wil? Durf je geen grote stap zetten?

Veel mensen lopen vroeg of laat met dergelijke moeilijke vragen rond.  Blijf er niet alleen mee zitten. Schik je niet in een loopbaan waar je je niet goed in voelt! Laat je bijstaan door een ervaren loopbaanbegeleider. Dat kan nu ook bij Vormingscentrum Hivset!

Bij onze coaches krijg je een intensieve begeleiding met oefeningen en gesprekken. Je ontdekt jouw talenten en bekijkt hoe je zelf actief jouw loopbaan kan sturen, versterken en ontwikkelen. Zo voel je je beter in je vel en op de arbeidsmarkt. Met een concreet actieplan heb je een houvast om stappen te ondernemen in jouw carrière. In het gratis en vrijblijvende kennismakingsgesprek kom je meer te weten over wat loopbaanbegeleiding jou kan bieden.

Waar?
Wij bieden loopbaanbegeleiding aan in Turnhout, Gent, Antwerpen en Waregem. 

Veelgestelde vragen over prijs, voorwaarden,... 
https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding

Contact?
E-mail: loopbaanbegeleiding@hivset.be
Telefonisch: 056 96 98 64 of 014 47 13 09 (9-16u.) 
Contactformulier: https://goo.gl/forms/IZXVmh2TADDJZ4br2

 

Lees Meer
Vormingscentrum Hivset gaat voor sociocracy 3.0!

Vormingscentrum Hivset gaat voor sociocracy 3.0!

Over de hele wereld experimenteren organisaties met nieuwe manieren en methodieken om effectiviteit en organisatorische flexibiliteit te verbeteren. Meer en meer organisaties kiezen voor zelf-organisatie als een manier om het werkplezier van werknemers te verhogen en van daaruit het gezamenlijke doel te dienen. Tegelijkertijd wordt het duidelijk dat elke organisatiecontext uniek is en dat één voorgeschreven kader, één ‘one size fits all’ oplossing meer kwaad dan goed doet.

Sociocracy 3.0 (afgekort S3) is een vernieuwende, flexibel inzetbare reeks van tools en principes die mensen en teams meer effectief wil laten samenwerken.  Het biedt zeer goede ondersteuning bij de vaak complexe samenwerkingsvormen die ontstaan in de hedendaagse werkomgeving.  S3 biedt een sociale technologie die zal bijdragen tot een effectieve, prettige en menselijke organisatie. 

Ook het Vormingscentrum werkt actief met S3 en we zijn daar zeer enthousiast over, net zoals vele andere organisaties!  Zo organiseerden we onlangs nog een bijscholing voor al onze personeelsleden om beter met de tools van S3 te leren werken. 

 

Laat je ook overtuigen en volg ook een S3-opleiding in ons open aanbod.  Let wel op: de inschrijvingen lopen vlot en het aantal plaatsen is beperkt. 

Deze vorming gaat door op 4 december van 08u30 tot 17u (nog enkele plaatsen)
Omwille van het succes organiseren we een extra editie op 19 februari van 08u30 tot 17u

Lees Meer
Bijna volzet! Nieuwe opleiding Referentiepersoon Ethiek

Bijna volzet! Nieuwe opleiding Referentiepersoon Ethiek

Lees er hier meer over en schrijf nog snel in!

Lees Meer
Tracheazorg in de thuiszorg

Tracheazorg in de thuiszorg

Schrijf je alvast hier in voor deze gloednieuwe opleiding!

Lees Meer